Er zijn momenten in het leven dat je jezelf tegenkomt. Je loopt tegen je grenzen aan. Grenzen die jezelf hebt opgelegd. Grenzen van je mogelijkheden. Beperkende gedachten en gevoelens over jezelf en de wereld zoals jij dit ziet. Je referentiekader, die ook bestaat uit normen en waarden. Normen en waarden die jouw doen en laten én jouw denken bepalen. De denkbeeldige lijn in je hoofd waar je nooit over heen stapt. Of misschien toch, wanneer je weet wie je bent?
Soms worden we gedwongen onszelf te heruitvinden. Alles wat we denken te weten te herevalueren. Ons verstand te herprogrammeren. Dat vergt moed in de eerste plaats, maar ook tijd en geduld, veel geduld met jezelf. Het is dan nodig om niet meer wild om ons heen te slaan of oplossingen buiten ons te zoeken.
Wanneer je wilt weten wie je echt bent, vang je een innerlijke reis aan. Een reis die je meeneemt naar je diepste, innerlijke kern. Voorbij alle lagen die je tijdens je leven rond die kern hebt aangebracht. Deze lagen vormen natuurlijk ook een deel van wie je bent, maar verbergen tegelijk jouw essentie. In ieder van ons schuilt een kind, ons innerlijk kind, onze ziel.
Wat wil onze ziel? Gelukkig zijn. Dat is het. Zo simpel is het! Je ziel wil gelukkig zijn. En op de unieke, bijzondere manier die eigen is aan jouw ziel anderen gelukkig maken. Licht brengen omdat je zelf licht bent.
Wanneer weet je nu wie je bent? Wanneer je de reis naar je innerlijke kind aanvangt. Want dan voel je je gelukkig, dan leef je vanuit je hart, dan ken je je zielsmissie en ben je “thuis”.
Hoelang duurt die reis? Wanneer heb je die bestemming eindelijk bereikt? Geen idee. Het is ook niet belangrijk. De bestemming ligt al in de reis vervat en elke stap die je zet is een voltooiing op zich.
Geniet dus van de reis. Je weet al wie je bent. 😉

 
Reiki Healing Coaching